Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Společnost BenQ již vypustila na trh nový 19" monitor FP93VW s dobou odezvy 5ms, jenž se bude snažit najít svého zájemce i díky svému čistě bílému leštěnému designu. Monitor se jinak vyznačuje rozlišením 1440 x 900, neboli WSXGA+, kontrastním...
tomino_ | 17.1.200715:42
konkretne IMAX 19­" a som s nim spokojny. Ma 8bit farby, nie ako drahe samsungy, len 6 bit.
Ak porovnam s CRT obrazovkou ­- invar 19­" a Eizo Trinitron 21­", tak mne sa zda Imax lepsi.
Po pravde, vacsina ludi i tak kupuje pocitac na kancelarsku pracu. A priplatok niekolko desiatok percent je uplne nezmyselny!

Ted idem kupovat 22­", za cca 13tisic s DPH. Myslite, ze sa mi oplati priplatit 50% z ceny za ­"kvalitu­", ked potrebujem mat na nom hlavne text?

Myslim ze nie, preto vsetci, i tii ­"najznackovejsi­" ponukaju TN panely.

To je nieco ako kinofilmy. Da sa kupit za 69 a i 400Sk­/cievka. mozem argumentovat, ze 400Sk film ma omnoho lepsie farby, ale ak z neho budem mat len fotky 9x13 ci az 13x18, myslim, ze rozdiel nespoznam..ci hej?

k Benq..by ma zaujimalo ako siroky ma ramik­-okraje, co sa mi nepaci, tak to ovladacie tlacitka na boku.
Odpovědět0  0
mata (6) | 17.1.200711:13
proc se vyrobci uz konecne neodvrati od technologie TN, vzdyt u nekterych jako je LG je to hnus koukat na monitor, kde pri zobrazeni nejake sede barvy vidite jak se ta barva mihota, protoze ji dithering nedokaze. To pak neprodavaj monitory, ale fakt jen super rychle zobrazovatka pro hrace, kteri nechtej dobre barvy a uhly... pro me je takovy vyrobek na 2 veci.
Ted po me skoci asi 150lidi, ale podle me to tak je. Jen je skoda ze kvalita stoji az neprimerene moc. To zamena ze kvalitni monitor je drahy nadstandard a cenove dobry je vetsinou jen smejd...­(neplati to uplne vzdy)
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 17.1.200713:07
v drtivé většině ani zákazník netuší co je to TN a jaké jsou výhody a nevýhody těch dalších. Např nějaký dithering, omezený počet barev .... atp. Bohužel to často neví ani prodejci v supermarketech s elektronikou ... jako datárt, elekroworld, atp.

Takže jim tento BenQ žíly netrhá ....

A nám co to vadí ... nezbývá nic jiného než si připlatit. Chápejte. Lidi co si dneska kupujou počítač, si už jen tězkou nekoupí jiný než placatý monitor ..... a jediné co je pak možná rozhodující je výrobcem udávaná odezva, bo když je to rychlejší tak je to lepší na hry a tak, která je tak často spíše jen určitou abstraktní mystifikací a s realitou má jen pramálo společného ..... ble ..

A neodvrátí se od ní proto, protože je stále ještě hodně těch co si TN koupí, a stále hodně těch co sahají po nejlevnějších kusech ... a tam TN bude ještě dlouho.

A proč taky .... sám jsem vedl několik diskuzí ­(osobně, né po netu­), s lidmi docela zběhlých na PC, s letitými zkušenostmi, ale o problému LDC nic nevědících a stejně jsem je nepřesvědčil, že TN není moc vhodná, jeden z nich byl grafik svou prací se živící! Takže je mi to už teď trochu i jedno ... jen ať si to kupujou a stejně ikdyž se mě někdo zeptá na doporučení, tak mu s klidným srdce poradím TN, protože rozdíl by stejně nepoznal a ještě bych byl ten zlej, ktérý někomu poradil drahý monitor, když na tom levném jsou tak krásné barvy těch okýnek ....

.... ­(grcám do záchodu­) ..... ble ..
Odpovědět0  0
skinca (7) | 17.1.20076:28
TNT je to urcite a skoda to rozhodne neni:­-­),... to jsou uz dnes vsechny jak TN, MVA, tak i IPS. Jinak vtomto pripade se jedna urcite o TN+
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 17.1.20079:54
No jesti je to TNkova obrazovka tak co s tim ? Zadna bomba to neni, ani TNT, možná tak TFT.
Odpovědět0  0
jezisek (55) | 17.1.200712:52
TNT je bomba ­- viz wikipedia :­)­))
Odpovědět0  0
Boguš (916) | 17.1.200713:09
TNT ... TFT .... TN ................ :)
Odpovědět0  0
PetrM | 17.1.20076:14
A jaký má displej? Jestli TNT, tak je to škoda
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.